Science and Wine

Cupaj de știință cu vin

Ce este Science and Wine

Participanții la Science and Wine vor putea audia prezentări ale unor cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara în care subiectele științifice vor fi abordate pentru publicul larg.

În urma participării la ateliere de storytelling și un proces de mentorat, cercetători vor explica pe înțelesul publicului nespecializat concepte din domeniul lor de activitate.

Publicul va lua parte la discuții pe marginea subiectului, însoțite de o degustare de vin. Vinurile vor fi oferite de Cramele Recaș, iar selecția este special concepută pentru fiecare tematică în parte.

Science and Wine #1

Inteligența Artificială | 29.09.2023

Cupaj de știință cu vin? Există, la Noaptea Campusului Deschis, la evenimentul Science and Wine, locul unde vorbim despre știință pe înțelesul tuturor, în timp ce ne bucurăm de un pahar de vin bun.

Discutăm despre Inteligență Artificială, subiectul care a făcut înconjurul globului și a influențat toate domeniile, de la medicină, la construcții și educație. Dar ce este AI-ul și cum îl putem folosi inteligent.

Asta aflați de la o echipă de cercetători, trecută printr-un workshop de storytelling și gata să vă povestească despre acest subiect HOT.

Avem un invitat special, prof. univ. dr. ing. Călin Popa, un partener de pahar, Cramele Recaș, ne strângem pe 29 septembrie, în Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism, de la 19:30.

Science and Wine #2

Spațiul Public și Comunitatea | 06.10.2023

Vorbim despre spațiu public și comunitate, la un pahar de vin. Marchează în calendar data de 6 octombrie.

Gazdă va fi drd. arh. Andreea Simici, cercetătoare în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism.

Lucrarea ei de doctorat are ca subiect recuperarea sensibilității civice şi sentimentul de apartenenţă la instituţii publice participative prin intermediul unor acţiuni în spaţiul public.

Te invităm să stai la povești cu noi pe subiecte precum:

  • Are spațiul public o dimensiune educațională?
  • Cum poate spațiul public să fie un instrument de învățare?

Cum se pot coagula comunități în jurul spațiului public?

Vinurile oferite la degustare sunt oferite și curatoriate de Cramele Recaș, o selecție special concepută pentru fiecare tematică în parte.

Science and Wine #3

Hidrogen și Inovație | 21.11.2023

Știm că apa este o resursă limitată și vitală a omenirii, dar cum am putea să o folosim drept „combustibilul viitorului”?

Despre asta vorbim la o nouă ediție a evenimentului Science & Wine, cu tema ”Hidrogen și Inovație”.

În căutarea unor idei inovatoare o avem alături pe Andrea Kellenberger, conf. univ. în cadrul departamentului de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din UPT, domeniu asupra căruia își concentrează și activitatea de cercetare.

Și cum cele mai bune discuții se poartă la un pahar de vin, vom avea o degustare de la Cramele Recas, o selecție special curatoriată pentru tema științifică.

Evenimentul este susținut de Linde Gaz Romania.

Science and Wine #4

Logistica și Supply Chain Management | 06.12.2023

De ce este relevantă logistica în epoca în care trăim? Ce înseamnă SCM (Supply Chain Management) și care este legătura între cele două?

Răspunsurile la aceste întrebări le vom primi miercuri, 06.12.2023, la ediția cu numărul 4 al evenimentului Science&Wine, care se va desfășura în spațiul ARChA, de la ora 19:30.

Deja știți metodologia: cadrele didactice ale UPT aduc informațiile interesante, Cramele Recaș aduc vinul, iar voi aduceți vibe-ul bun.

Evenimentul îl aduce în fața publicului pe Attila Turi, șef de lucrări în domeniul Logisticii în cadrul Facultății de Management în Producţie şi Transporturi din UPT și la Universitatea din Rochester, acesta fiind și domeniu asupra căruia își concentrează activitatea de cercetare.

Evenimentul este susținut de Linde Gaz România.